Pagina wordt geladen ...

Zoekfunctie

Wanneer u veel inhoud op uw website heeft staan, kan het voor bezoekers lastig zijn om te vinden wat ze precies zoeken. Door een goede zoekfunctie op uw website te plaatsen kunt u uw bezoekers helpen te navigeren.

Voordelen van een zoekbalk op uw website

Wanneer u veel inhoud op uw website heeft staan, kan het voor bezoekers lastig zijn om te vinden wat ze precies zoeken. Door een goede zoekfunctie op uw website te plaatsen kunt u uw bezoekers helpen te navigeren.

Gebruiksvriendelijke website

Veel mensen zijn gewend om snel informatie te vinden via het internet. Uw website moet dus gebruiksvriendelijk zijn. De website moet gemakkelijk informatie vrij kunnen geven, zodat bezoekers snel de inhoud vinden waarvoor ze de website bezochten. Een zoekfunctie op uw website zal daar aan bijdragen. De route van de zoekfunctie naar de inhoud is heel kort, veel bezoekers zullen dat waarderen aangezien ze het enigszins al gewend zijn om snel informatie te verkrijgen.

Voordelen van een zoekbalk op uw website

De opbouw van een website is erg belangrijk. De website moet logisch opgebouwd zijn en het moet voor bezoekers makkelijk zijn om te navigeren. De zoekbalkfunctie moet u niet als vervanging zien maar juist als een aanvulling. U maakt het voor bezoekers nóg makkelijker om inhoud te vinden op uw website. Dit is een belangrijk aspect want bezoekers die niet kunnen vinden waar ze naar zoeken, zullen afhaken en naar een andere website gaan. Dat is erg zonde, dus daarom moet het voor bezoekers heel makkelijk zijn om naar inhoud te zoeken.

Zoekers worden kopers

De interne zoekfunctie op de website leidt tot een hogere conversie. Bezoekers die de zoekbalk op uw website gebruiken, kopen vaker dan bezoekers die geen gebruik maken van de zoekbalk. ‘Zoekers’ blijken zelf drie keer vaker ‘kopers’ te zijn dan niet-zoekers. Wanneer u een eigen webshop heeft is een zoekbalk dus onmisbaar. Klanten kunnen snel het product vinden en zijn dus ook sneller geneigd dit product aan te schaffen.

Zoekbalk als marketingtool

In Google Analytics is het mogelijk om te zien waar mensen op uw website naar zoeken. Door te kijken wat mensen zoeken, is het mogelijk om verborgen of ontbrekende inhoud op uw website te identificeren. Hierdoor kunt u uw website nog beter aanpassen op de behoefte van de bezoeker. Daarnaast kunt u ook de zoektermen gebruiken voor nieuwe zoekwoorden in marketingcampagnes.

zoekbalk als marketingtool

Wanneer u inzicht krijgt in de zoekpatronen van uw bezoekers kunt u ook de vraag naar producten in kaart brengen. Het kan voorkomen dat meerdere bezoekers een product zoeken die u niet verkoopt. U kunt dan overwegen om dit product toch te gaan verkopen. Met de zoekbalk kunt u dus optimaal inspelen op de behoeften van de klant.

Wilt u ook een zoekbalk op uw website?
Wij helpen u graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Wij helpen uw bedrijf online succes te behalen.

Uniek ontwerp

Zelf te beheren

Beter vindbaar

Responsive